10 zlatých pravidel, jak na hebkou pokožku po holení

I vás po holení trápí suchá a svědivá pokožka nebo zarudlé červené pupínky? Máme pro vás dobré zprávy! Máme pro vás rady, díky kterým můžete tohle vše považovat za minulost.  


1.1


1. Jednorázové NE


Jednorázové žiletky jsou oblíbené, protože jsou nejlevnější variantou. Mnohé zákaznice jejich koupi také obhajují tím, že jsou hygieničtější, než žiletky na více použití. To je sice pravda, avšak jednorázové žiletky mají nekvalitní břity, které se rychleji tupí a to je také důvod, proč máme podrážděnou kůži plnou červených pupínků. Proto je lepší sáhnout po žiletkách na více použití, které jsou sice dražší, avšak jejich břity vydrží déle ostré a tím pádem vám zajistí bezproblémové oholení.


2.
 Lepší pánské nežli dámské

Zkoušeli jste někdy pánskou žiletku? Ne? Tak to rozhodně vyzkoušejte. Pánské žiletky (alespoň podle mé zkušenosti) jsou daleko ostřejší a tudíž zajistí perfektně hladkou pokožku po holení. Jsou výborné i na silnější chloupky. Při manipulaci s těmito žiletkami si však dávejte větší pozor, abyste se neřízly.


3.
 Čím víc břitů, tím líp

Žiletky s třemi břity jsou pomyslným můstkem, od kterého byste se měli odpíchnout. Nejlepší jsou však žiletky s pěti břity. Nejenom, že vám vydrží mnohem déle ostré, ale také je menší riziko říznutí. Lépe se s nimi pracuje. Prakticky už prvním tahem vám vykouzlí krásně hebkou pokožku.


4. Ať to pění

Pokud chcete, aby holení na vaší pokožce zanechalo co nejmenší následky, používejte holicí pěnu nebo gel. Minimalizujete tak nepříjemné svědění, zarudnutí a vznik červených pupínků. Jednou za čas nevadí, když si ve spěchu napěníte pokožku jen mýdlem nebo sprchovým gelem, ale určitě se neholte na sucho! Nepříjemné svědění a pálení pokožky, by vás v takovém případě neminulo.

5Správná technika

Nejlepší je holit se nejdříve po směru růstu chloupků a poté holení dokončit proti směru. Tato technika je pokožce šetrnější a ve výsledku daleko účinnější. Kdybyste začali nejdříve proti směru, je pravděpodobné, že vám budou chloupky zarůstat a pokožka bude velmi podrážděná.

6.Nepostradatelná výživa

Po holení, je důležité pokožku ještě patřičně ošetřit. Výborné jsou pro tyto účely přírodní oleje. Ty dodají žiletkou zkoušené pokožce vitamíny a hydrataci. Použijte například BIO Olej ze sladké mandle nebo BIO Mandlovo kakaové máslo. Oba produkty jsou velice vhodné i pro tu nejcitlivější pokožku a na intimní oblasti.


2.2


7
. Zjemňující peeling

Pro dosažení dokonale jemné pokožky (a to zejména nohou), je vhodné dopřát si pravidelný peeling. Ten pokožku zjemní a vyhladí a bojuje proti vzniku pupínky a zarůstajícím chloupkům. Není dobré však peeling „provozovat“ současně s holením. Nejlépe jeden den proveďte peeling a holení až den poté. 

8. A ještě jednou výživa

Nezapomínejte ani na pravidelnou výživu vaší pokožky mezi jednotlivými holeními. Důležité je to zejména po použití peelingu. Na to postačí váš oblíbený krém, olej, mléko či máslo, aby byla pokožka hydratovaná a vyživená. Jen nepoužívejte přípravky s obsahem alkoholu.

9Pravidelná výměna

I to nejkvalitnější holítko se jednou otupí. Proto je velice důležité se naučit vysledovat nejvhodnější dobu, kdy je potřeba žiletku vyměnit. Obecně by se dalo říct, že je načase žiletku vyhodit ve chvíli, kdy tahá za chloupky. Takový nástroj už je nám k ničemu – chloupky neoholí a pokožku jen podráždí.

10. Nepodceňujte skladování

Při nedbalém skladování vaší žiletky se břity rychleji otupí. Proto na břit nasaďte ochrannou krytku, která je většinou součástí balení a vaše břity tak vydrží delší dobu ostré.


(autorka článku: Andrea Snopková)

Design šablony vytvořil Shoptetak.cz & Tomáš Hlad.