Péče o pleť v zimě

Zima, mráz, ledový vítr, přechod ze zimy do tepla a naopak, a suchý vzduch ve vytápěných místnostech... Zimní období dává naší pleti pořádně zabrat a při nedostatečné péči a důkladné hydrataci se pleť lehce vysouší, pokožka ztrácí elasticitu, je napjatá, suchá a může dokonce až praskat. Ale jak pleť důkladně hydratovat a dostatečně o ní pečovat? A jak zabránit jejímu zbytečnému vysušování?

 Péče o pleť v zimě, Snopek biokosmetika, přírodní bio raw kosmetika, pleťový krém, extra výživa, ochrana pleti, mráz, výtr, suchý vzduch


Nejdůležitější ze všeho je pleť dostatečně chránit a hydratovat.

Pro důkladnou hydrataci pleti máte více možností. Hlavně v zimě jsou pro tento účel optimální pleťové kosmetické oleje a přírodní másla a vosky, a to buď jedno-druhové, jako např. bio makadamový, bio arganový olej nebo bio kakaové máslo, nebo olejové směsi či séra a pleťové krémy s olejovým nebo máslovým základem. Vhodný produkt s olejovým nebo máslovým základem vaši pleť skvěle ochrání před nepříznivými vnějšími vlivy a zároveň hloubkově hydratuje.


Čemu se raději vyhnout?

Obloukem se raději vyhněte sérům a krémům s vodním základem. Zbytková voda na pleti by mohla na mrazu zmrznout a poškodit vrchní vrstvu vaší pokožky. Zdali váš krém obsahuje či neobsahuje vodu, zjistíte tak, že na obalu od produktu v části INCI je na prvním místě (nebo kdekoli v obsahu) uvedena voda/aqua/water.
Také přehnaná péče o pleť, zejména o smíšenou a mastnou, a používání kosmetiky s obsahem alkoholu, vaši pleť zbytečně ještě více vysušuje. Proto se raději ujistěte, že vaše kosmetika neobsahuje žádný alkohol.


Rozhodli jste se pro kosmetický olej nebo pleťové sérum, ale nevíte si rady, jak postupovat při výběru vhodného produktu pro váš typ pleti?

Dejte si záležet a určitě nevybírejte lacinou rafinovanou variantu přírodních olejů, protože rafinovaný olej obsahuje jen čistý tuk, žádné vitamíny ani antioxidanty, které obsahovala původní surovina a které jsou pro výživu vaší pleti velmi potřebné. Vybírejte kvalitní kosmetické oleje lisované za studena. V tomto vám cena produktu určitě napoví. Pokud je produkt podezřele laciný, raději se mu vyhněte, protože pěstování a lisování olejů za studena je hodně nákladné. Tato forma zpracování vykazuje totiž nižší výtěžnosti, kdy na vylisování jednoho litru oleje je často potřebných několik kilogramů a někdy dokonce i tun čerstvé suroviny. Proto pak nemůže kvalitní kosmetický olej stát „pár kaček“.


Normální a zralá pleť

Pokud máte bezproblémovou nebo zralou pleť, volila bych jedno-druhový bio arganový nebo makadamový olej a jejich směsi v olejových sérech. Oba dva oleje jsou velmi výživné a výborně hydratují pokožku. Jejich výhodou je navíc velké množství prospěšných mastných kyselin, vitamínů a antioxidantů a také výborně bojují proti vráskám.

Snopek biokosmetika, přírodní bio raw kosmetika, Bio makadamový olej, Bio arganový olej, Bio pleťový krém na citlivou a suchou pleť, starostlivost o pleť v zimě


Suchá až velmi suchá pleť

V tomto případě bych volila kosmetické oleje nebo pleťová séra jen jako doplňkovou péči o pleť k pleťovému krému. Samotné oleje nebo pleťová séra nebudou stačit pro dostatečnou hydrataci a výživu suché pleti.
Z olejů bych pak vybrala bio arganový, bio avokádový nebo bio ricinový olej, smíchaný s jiným olejem, nebo pleťová séra s těmito oleji.


Smíšená až mastná pleť

V případě výživy a hydratace smíšené nebo mastné a problematické pleti bych zvolila bio zlatý jojobový olej nebo olej z hroznových jader. Oba oleje mají lehkou konzistenci, výborně se vstřebávají do pokožky a nezanechávají pocit mastnoty.
Při smíšené pleti se suššími oblastmi na obličeji bych v zimě sáhla i po bio makadamovém oleji, který, i přes to, jak je velmi výživný, se rychle vsákne do pokožky.


Zvolili byste raději pleťový krém pro zimní měsíce?

Pokud jste se rozhodli používat v zimních měsících výhradně pleťový krém, dbejte na to, aby neměl vodní základ, ale aby byl jeho základ olejový nebo z přírodních másel, jako je bambucké či kakaové máslo. Vaši pleť skvěle ochrání a hloubkově hydratuje a předejde jejímu poškození mrazem.
Krémy s olejovým základem jsou nejvhodnější pro zralou, smíšenou a mastnou pleť. Pro normální, suchou až velmi suchou pleť si můžete vybrat krém se základem olejovým nebo z přírodních másel.

Z naší nabídky si můžete vybrat z následujících produktů:
Bio pleťový krém na extra výživuNormální, zralá a suchá pleť.
Bio pleťový krém na citlivou a suchou pleť: Normální, suchá a citlivá pleť.
BIO Zlatý jojobový olej: Smíšená, mastná a problematická pleť.

 
(autor článku: Andrea Snopková)

Design šablony vytvořil Shoptetak.cz & Tomáš Hlad.